KONYA / SELÇUKLU - Selçuklu Anadolu Lisesi

Selçuklu Anadolu Lisesi

Adres
Malazgirt Mahallesi, İbni Sina Caddesi, Erdemler Sokak, No2 Posta Kodu 42070 Selçuklu/KONYA
Vizyon
“Öğrencilerimizin gelecek ile ilgili düşlerini gerçekleştirirken; Konya da ortaöğretim giriş sınavlarında öncelikli tercih edilen, ülkemize yararlı gençler yetiştiren ve adını başarılarıyla duyuran bir okul olmak.” DEĞERLERİMİZ; DEĞERLERİMİZ, bilişim toplumunun gerektirdiği bilişim okur yazarlığı becerilerine sahip, çok yönlü düşünebilen, düşüncelerini yansız ve etkin bir şekilde ifade edebilen, oto kontrolünü sağlayabilen,kendisi ve çevresi ile barışık, üretken ve başarılı bireyler yetiştirmektir. Dolayısıyla bizim değerlerimiz “insana, sevgi ve saygıya önem vermek, sorumluluk sahibi olmak, özgür ama oto kontrollü davranmak, bilimsel,yenilikçi üretken olmaktır.”
Misyon
Atatürk’ün emanet ettiği gençliği, okul personeli, çevre ve aile üçgeni içinde Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak benzerlerimizden daha iyi şekilde yetiştirmek. Öğrencilerimizi ilgi, yetenek, istek ve başarı durumlarına göre yüksek öğretime hazırlamak. Öğrencilerimizi kendileri ve toplumla uyumlu, kendine güvenen, medeni cesareti yüksek, kendine değer veren, kapasitelerini geliştirmeye açık, olaylara çok yönlü bakabilen, çağın gereklerine uygun, ailesini, vatanını, milletini, insanları seven, paylaşımcı, sorumluluk sahibi bireyler olarak hayata hazırlamak ve bunu yaparken yaptığımız işin önemine inanarak severek çalışmak. Bu şekilde amacımız hem kendimize, hem topluma yararlı olmaktır.”
Öğretim Şekli :Normal öğretim
08.40-15.30
Ulaşım
52-53-56-59-60 numaralı otobüsler yakınından geçmektedir. Cumhuriyet-100. Yıl ve Aydınlık dolmuşları yakınından geçmektedir. En yakın tramvay durağı 8 dakika yürüme mesafesindedir.
Kurşun Turizm 0 507 2659477
Malazgirt Mah. İbni Sina Cad. Erdemler Sk. No:2 SELÇUKLU/KONYA
İl ve ilçe merkezinde bulunmaktadır.
2021/2022 Öğretim yılı için 150´dir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
9. Sınıf (2022/2023 Eğitim ve Öğretim Yılı) Taban Puan:431,5873 Tavan Puan:457,5046
Okulun Sınav Başarı Durumu
2022 YKS de ilk binde 6 öğrencimiz, ilk beş binde 11 öğrencimiz, ilk on binde 19 öğrencimiz, ilk yirmi binde 42 öğrencimiz, ilk elli binde 68 öğrencimiz derece yapmıştır.
% 45
Sportif Etkinlikler
Bir kapalı spor salonumuz, bahçede halı sahamız aynı zamanda iki voleybol, bir futbol, bir basketbol ve bir tanede badminton sahası bulunmaktadır.Kız voleybol takımımız il ve ilçe çapındaki turnuvalara katılmakta olup okulumuzda ayrıca sınıflar arası turnuvalarda düzenlenmektedir.
Fizik olimpiyatlarına öğrenci hazırlıyoruz. Teknofest hazırlıkları yapıyoruz.
Proje Çalışmaları
2023 Eğitim Vizyon Belgesi doğrultusunda;"Bir Gün Üniversiteliyim","Okul Ortaklığı","e-Twinning Yapay Zeka","CodeWeek""Değerlerimizde Buluşalım Değerlerimizle Yaşayalım","KanPanya" adlı geleneksel kan bağışı kampanyası gibi çok sayıda proje yürütüyoruz.